Hyldeblomstfromage med jordbær og ribs

Hyldeblomstfromage med jordbær og ribs

Share with:


For en lille uge siden fik jeg 3 flasker hjemmelavet hyldeblomstsaft af min søde kollega Inga. Igår fik jeg så lyst til at bruge lidt af det i en skøn sommerdessert, som min moster skal servere for sin mødregruppe iaften. Selv om børnene for længst er blevet store, så mødes de stadig og har gjort det igennem de sidste 19 år.

Måske kan man kalde sig selv lidt patriotisk, men rød og hvid er da en skøn farvekombination uanset om det omhandler mode, design, fodboldkampe eller som her dessert….
Hyldeblomstfromagen er ret simpel at gå til, og du skal IKKE lade dig afskrække af husblas. Opskriften fandt jeg i et Isabellas blad fornylig, og jeg har lavet den en del gange siden, for den er bare ufatteligt lækker.

Hyldeblomstfromage med marinerede jordbær, ribs og rugcroutoner

fromagen

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 spsk citronsaft
3 blade husblas
1 bæger pasteuriseret æggeblomme
1 bæger pasteuriseret æggehvide
ELLER 2 pasteuriserede helæg
50 gram sukker
2½ dl. piskefløde

Pynt

Jordbær
Lidt mynteblade
Et par dryp hyldeblomstsaft
1 skive rugbrød

Fromage

Husblasen udblødes i koldt vand i 10-15 minutter. Hyldeblomstsaften varmes op i en kasserolle sammen med citronsaften. Knug vandet fra husblasen og smelt den i den varme hyldeblomstsaft. Lad hyldeblomstsaften køle af til stuetemperatur. Pisk æggeblomme og hvide (eller helæg) med sukkeret indtil det er helt hvidt og skummende. Pisk fløden til skum, men ikke alt for stift og knoldet.

Når hyldeblomstsaften er kølet af, røres lidt af æggemassen i først, derefter hældes hyldeblomstsaften over i æggemassen og vendes i med en dejskraber. Når massen er fin og jævn, vendes den i flødeskummet lidt ad gangen. Pas på at du ikke rører for meget i flødeskummet, men blot folder de 2 ting sammen med dejskraberen. Vær omhyggelig med at få vendt æggemassen godt ind i flødeskummet. Hæld fromagen op i en stor skål eller 6-8 portionsskåle og lad den sætte sig i køleskabet.

Pynt

Rens jordbær og skær dem i kvarte eller skiver. Giv dem et par dryp hyldeblomstsaft og vend det sammen med lidt friskhakket mynte.

Rist rugbrødet i en varm ovn til det er helt gennemristet og skær det i små tern med en skarp kniv eller skær rugbrødet i tern og rist det på en tør pande ved middelvarme.

Anret fromagen med jordbær, rugcroutoner og evt. ribs og hyldeblomster som jeg gjorde.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *