Fiskelasagne

Fiskelasagne

Share with:


Uha, det er af og til for nemt at have sådan en madglad kæreste, som ovenikøbet gerne deler ud af opskrifter og selv gerne skriver et blogindlæg omkring det. Her får i en ny livret af mine; Thorbjørns fiskelasagne.

Jeg elsker god mad. Og hvis det samtidig er let og hurtigt at lave og tilmed sundt, så mangler det kun at være gratis også for at være helt perfekt. Denne lækre fiskelasagne er en god måde at få sneget noget fisk i ungerne, og herhjemme elsker de den som de elsker enhver anden lasagne. Den hemmelige ingrediens hedder spidskommen, og det giver den et lækkert twist synes vi, men det kan selvfølgelig udelades. Hjemkundskabsfundamentalister vil sikkert selv lave en god ostesauce, men i en fart er den klassiske Mornay Sauce da bedre end et rap af en kæp…

Fiskelasagne

(4-6 personer)

500-600 gram benfri fisk i ½-1 cm tykke skiver – jeg bruger gerne torskefilet
Lasagneplader
1 karton Mornay Sauce
Spinat i fløde (se opskrift)
Tomatsauce (se opskrift)

Spinat i fløde

250-300 gram frisk spinat (du kan også bruge helbladet spinat fra frost)
2 dl fløde
Salt, peber, muskat, spidskommen (kan udelades)

Skyl spinaten og ryst vandet fra, smid det i en gryde og kog op med fløden. Lad spinaten falde sammen og lad det koge 5-10 minutter. Smag til med krydderierne.

Tomatsauce

1 tsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
Salt, peber, spidskommen (kan udelades)

Svits løg og hvidløg i olien og tilsæt de hakkede tomater. Lad det koge lidt. Smages til med krydderierne.

Nu skal den samles! Jeg foretrækker spinat i bunden, fisk i midten og tomat øverst men hvis du er i det kreative hjørne gør du det bare på din egen måde.

Første lag: Lidt mornay sauce i bunden af fadet, derpå lægges et lag lasagneplader.

Andet lag: Spinat-fløde sovsen hældes i fadet, derpå lægges et lag lasagneplader.

Tredje lag: Læg fisken i et lag, derpå lasagneplader.

Fjerde lag: Tomatsaucen hældes over, derpå lasagneplader.

Femte lag: Hæld resten af Mornay saucen udover. Done.

Bages ved 180 grader varmluft ca. 30-40 minutter. Efter 20 minutter kan du evt tilsætte et drys parmesan, pecorino eller anden ost på toppen – det gør den ikke ringere. Andre bruger et drys rasp for at gøre toppen sprød…du vælger selv! Når den er færdig skal den lige hvile 10 minutter for at den ikke bliver alt for flydende. Jeg har nogen gange oplevet at den flyder lidt ud i fadet, dette har jeg korrigeret for i mængderne af væske i opskriften – og den væde som der er, smager hammergodt at dyppe brødet i.

Serveres med frisk brød og en smule salat.

Bon appetit!



Abonner
Giv mig besked
guest
3 Comments
ældste
nyeste Mest populære
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
18. september 2016 18:29

Virkelig lækker fiskelasagne. Her hjemme elsker hele familien den. Jeg har lavet den mange gange og den er stadig et hit. Jeg undlader dog det sidste lag lasagneplader, da jeg synes, at de krøller og bliver lidt seje. Men det er jo en smagssag. 1000 tak for opskriften.

Charlotte
4. maj 2014 20:32

Hvor er det godt at høre! Vi er også bare helt vilde med den – specielt ungerne, som nærmest slikker fadet når det er tomt (og gør de det ikke, så gør de voksne) 😉

Anonym
Anonym
19. marts 2014 08:02

Super god! 🙂 Vi lavede den dog uden spidskommen, men den var super lækker og nem at lave!