Fish cakes

Fish cakes

Share with:


Dette blogindlæg er et lille længselssuk mod lysere og varmere tider, for det er heldigvis der vi er på vej hen – mod forår og sommer. Disse fish cakes er en stor favorit på middagsbordet hos os, både for børn og voksne. 

Efter ½ års ufrivillig pause fra bloggen, så starter jeg så småt op igen. Ambitionerne omkring hvor mange indlæg jeg kan nå på 1 måned er noget mindre end for 1 år siden. 

Efter et år præget af stress, renovering af hus og desværre også alvorlig kræftsygdom hos et menneske jeg elsker meget højt, har det været svært at komme igang igen – også selvom jeg har savnet bloggen forfærdeligt meget. 
Men nu er jeg her igen – omend det formentlig bliver lettere sporadiske indslag i starten. 

Jeg har før nævnt det her på bloggen og nu gør jeg det så igen. Killes Køkken af Kille Enna er bare en af de bedste kogebøger jeg har i min samling. Opskriften på disse lækre fish cakes stammer også derfra og jeg har lavet dem en del gange efterhånden. De laves ikke lige i en håndevending, men kræver lidt tid og omhu – specielt første gang du laver dem. Resultatet er dog det hele værd.

“Fiskefarsen” røres af mayonnaise og her er det vigtigt at du IKKE vælger en billig tubemayonnaise eller lignende – Hellmanns er heller ikke for god. Du skal enten bruge en god, tyk hjemmerørt mayonnaise eller en mayonnaise fra pose. Bruger du en af de billige, kridhvide mayonnaiser fra tube, vil det fuldstændig overdøve den milde fiskesmag og dine fish cakes vil bare smage af billig mayo. 

Fish cakes

(10 stk)

500 gram torskefilet (alternativt kan du bruge sej)
500 gram laksefilet
2 porrer 
3 gulerødder
325 gram mayonnaise
Skal af 1 øko citron
6 spsk hakket persille
Salt og peber

Panering

3 æg
Ca. 500 gram rasp
Hvedemel
Olie til stegning

Damp eller kog fisken i letsaltet vand. Fisken skal bare lige være tilberedt og falde fra hinanden i flager når du trykker på den dampede filet. Afkøl fisken. Pil herefter fisken og kassér skind og ben. 

Skræl gulerødderne og skær dem i meget fine tern. Rengør porrerne og skær den hvide del i meget fine tern (den grønne del kan du snitte i ringe, fryse ned og bruge i gryderetter, supper eller lignende.)

Kom den kolde fisk op i en skål og mos den let med en gaffel. Rør derefter “farsen” sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber. Sæt farsen på køl og lad den blive godt kold. 

Form herefter 10 bøffer/kager og sæt dem igen på køl. Vend derefter bøfferne i først mel, dernæst sammenpisket æg og til sidst rasp tilsat lidt salt og peber. “Farsen” kan virke lidt blød at arbejde med, men bøfferne bliver mere stabile af at være kolde og når de bliver paneret. Når alle bøfferne er blevet paneret, sættes de på køl indtil de skal tilberedes. 

Ved tilberedning varmes en pande op med ca. 1 cm olie i. Steg bøfferne til de er gyldne og sprøde.
Anret dem på et fad med et drys persille og citron/lime skiver eller både.

I Killes Køkken serveres disse fish cakes med en lækker melonsalat smagt til med fish sauce, ahornsukker og grøn chili. Sidste sommer lod vi os inspirere af salaten og serverede denne salat med tomater i forskellige farver og faconer, små agurker i skiver, melonstykker, små mozzarellakugler, persille og dressing af citronsaft og olivenolie. Husk at give salaten et drys salt og peber. Du kan også servere denne tomatsalat til.

Velbekomme! 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *