Cordon Bleu med rødbedesalat

Cordon Bleu med rødbedesalat

Share with:


Jeg har fået lov til at lege lidt med nogle forskellige råvarer fra Ausumgaard. I tirsdags blev deres lækre svinekoteletter lavet til cordon bleu med rødbedesalat. En dejlig måde at servere svinekoteletter på, da de ikke bliver stegt tørre. På samme tid bidrager både den letrøgede skinke og den kraftige ost til en lækker smagsoplevelse. Jeg serverede koteletterne sammen med en dejlig let rødbedesalat med æbler og figner.

Cordon Bleu med rødbedesalat

Jeg valgte at lave retten med blåskimmelost, men kan du ikke lide blåskimmel, brug da bare en skive almindelig ost eller måske et stykke brie.

Cordon Bleu

(2 pers.)

2 gode svinekoteletter
1-2 skiver kogt, røget skinke (ca. 50 gram)
2 skiver blåskimmelost
Mel
1 sammenpisket æg
2-3 dl rasp
Salt og peber
Smør/olie til stegning
Kødnåle

Skær en lomme i hver kotelet med en skarp kniv. Læg et stykke blåskimmelost på skinken og vikl skinken omkring. Kom skinke og ost ind i lommen på koteletten og klem godt sammen omkring så koteletten lukker sig om fyldet. Luk lommen i koteletten med en 1-2 kødnåle. Vend først koteletten i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst vendes koteletterne i rasp tilsat salt og peber. Smelt et par spiseskefulde smør og olie på en varm pande og brun koteletterne af på begge sider. Når koteletterne er gyldne på begge sider, lægges de i et fad og steges færdige i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10-15 minutter.

Rødbedesalat med æble og figner

(4-5 pers.)

ca. 1 kg rødbeder
2 dl friskpresset æblejuice eller æblemost
1 spsk honning
1 spsk æbleeddike
2 tsk grov sennep
2 spsk olivenolie
Salt
Peber
1 æble
3-4 figner
1 håndfuld grofthakkede valnødder
Et par håndfulde brøndkarse, feldsalat eller lignende

Kog rødbederne i 30-40 minutter alt efter størrelse. Hæld vandet fra og giv dem et iskoldt bad. Det gør det nemt at smutte skindet af rødbederne. Lad rødbederne køle af. Kog æblejuice, honning og eddike ind så der kun er 1 dl tilbage. Bland den reducerede æblesaft med grov sennep og olie og smag til med salt og peber. Skær rødbederne i tern og vend dem i dressingen. Skær æblet i små tern og vend 3/4 i rødbederne. Skær fignerne i både. Anret rødbederne på et fad eller i en skål og pynt med resten af æbleternene, fignerne, brøndkarse og de hakkede valnødder.

Cordon Bleu med rødbedesalat
Cordon Bleu med rødbedesalat


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *