Christmas Cosmopolitan

Christmas Cosmopolitan

Share with:


Denne Christmas Cosmopolitan er mit take på en skøn, aromatisk og julet cocktail. Den er både bitter, frisk og sød.

Campari og tranebærdrik bidrager med bitterhed, friskheden kommer fra lime og det søde kommer fra Grand Marnier såvel som den knasende kant af perlesukker på glasset.

Den klassiske Cosmopolitan indeholder tranebærjuice, men eftersom at jeg aldrig er lykkedes med at finde andet end drikkeklar tranebærdrik, så har jeg her brugt denne ufortyndede tranebærdrik.

En anden obligatorisk ingrediens er appelsinlikøren Cointreau. Den har jeg dog skiftet ud med den lidt sødere udgave; Grand Marnier.

Derudover har jeg tilsat en smule Campari for lidt ekstra bitterhed i cocktailen. Er du ikke fan af Campari, så kan den sagtens udelades.

Sukkerkanten på glasset kan også sagtens udelades, men jeg synes at det er dejligt kitschet og det minder mig om knasende morgenfrost i græsset.

Christmas Cosmopolitan

(2 cocktails)

6 cl vodka
6 cl Grand Marnier
6 cl ufortyndet tranebærdrik
3 cl Campari (kan udelades)
3 cl limesaft
Isterninger
Appelsinpeel til garnering (brug kun økologisk appelsin)

Æggehvide (jeg brugte pasteuriserede hvider)
Perlesukker

Glassene

Start i god tid med at lave sukkerkanten på dine cocktailglas. Hæld lidt æggehvide ud på en lille tallerken og kør kanten af glasset rundt heri. Sørg for at hele kanten af glasset er blevet dyppet.

Dyp herefter forsigtigt i perlesukker. Herefter skal glassene tørre – gerne med kanten nedad. Jeg satte mine glas ned over et par æggebægre. På den måde var kanten ikke i kontakt med overfladen.

Lad dem tørre i ½-1 time.

Cocktailen

Kom ingredienserne i shakeren sammen med isterninger. Shake cocktailen godt og hæld den forsigtigt op i de sukkerpyntede glas. Cocktailen kan evt. straines igennem en lille sigte, når den hældes op.

Garner med appelsinpeel og server den straks.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *