Burrata med kapersolie

Burrata med kapersolie

Share with:


I lørdags spiste vi lidt italiensk inspireret aftensmad, bl.a. denne burrata med kapersolie. Jeg har alle dage været helt pjattet med mozzarella ost. Først den billige udgave til en flad 5´er, så fik jeg smag for bøffelmælksmozzarellaen og i nytåret 2016/2017 stiftede jeg bekendtskab med burrataen.

Vi fik serveret den på en lille, intim restaurant ved navn Da Enzo i den hyggelige bydel Trastevere i Rom. Den blev serveret med friske jordbær og basilikum, hvilket klædte osten virkelig godt. Osten er imidlertid en taknemmelig råvare og den salte kapersolie er også et rigtig godt match.

Rom er virkelig et madmekka uden lige. Ikke bare obligatorisk pasta og pizza, men grøntsagsretter, salater, linser, ricotta, kaffe, gelato og selvfølgelig klassikere som Saltimbocca a la Romana og Carciofi a la Romana.

Skulle du få lyst til en lækker pastaret, som vi også fik serveret i Rom, så prøv denne Citronpasta.

Burrata med kapersolie

(Forret til 2 personer)

1 burrata (150 gram)

2 tsk kapers
1 håndfuld friske basilikumblade
3-4 spsk god olivenolie
Lidt salt og peber

Lidt grøn salat

Hak kapers groft. Skyl basilikumbladene og snit dem fint. Rør kapers og basilikum sammen med olivenolien og smag til med salt og peber, hvis den trænger.

Anret burrataen på den grønne salat i en en dyb tallerken eller en lav skål. Med bagsiden af en spiseske laves der forsigtigt en lille fordybning i burraten. Går der hul på den, gør det ikke noget. Top burrataen op med kapersolien og server den med godt brød – f.eks. surdejsbrød, ciabatta eller andet langtidshævet brød.

Vi spiste den sammen med en lækker carpaccio, lynstegte rosenkål med sort trøffelcreme og drak en flaske dejlig rødvin til. Simpelt og godt.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *