Kikskage

Kikskage

Share with:


Jeg har virkelig fået trådt lidt i mine barnesko igen, med denne opskrift. Hold op hvor den bringer minder frem. Der er dog den forskel at denne opskrift ikke er med palmin eller æg, men istedet er med mørk chokolade og kondenseret mælk. Jeg må tilstå at jeg var meget skeptisk på opskriften – kunne den virkelig leve op til de kikskager som jeg har sat til livs i løbet af min barndom? Jeg er ikke ovenud begejstret for palmin, men problemet er at nogle gange smager “affektionsværdien” og mindet bare bedre end kvalitet. Jeg synes dog at denne opskrift lægger sig meget tæt op af den originale kikskage som jeg husker… Og den er god!

Kikskage

300 gram mørk chokolade
1 ds kondenseret mælk
50 gram smør
1-2 spsk kakao
Ca. 20 stk vanillekiks

For en rugbrødsform med film. Formen skal være lang nok til at der kan ligge 5 vanillekiks ved siden af hinanden. Bræk chokoladen i små stykker eller hak den groft. Kom den i en gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Smelt det ved svag varme og jævnlig omrøring. Sigt 1-2 spsk kakao i massen alt efter hvor kraftig en kakao/chokoladesmag du ønsker, og rør massen godt sammen. Massen er ret stiv at røre i, og virker som om den gerne vil sætte sig. Fordel et tyndt lag af chokolademassen i bunden af formen og læg et lag kiks ovenpå. Pres kiksene let ned i massen. Kom igen et tyndt lag chokolade på og fortsæt indtil du har 4 lag kiks og slut af med et lag chokolade. Stil nu formen i køleskabet i minimum 4 timer, eller til næste dag. Tag kagen ud af køleskabet 10-15 minutter før den serveres. 

Jeg kan rigtig godt lide at få en stærk kop kaffe eller et iskoldt glas mælk til. Derudover havde min kæreste hørt at man kunne servere kagen med en snaps, så vi prøvede at tage en Jubilæumsakvavit til – og ved i hvad? Det smagte ufatteligt godt sammen.

Kikskage


4 thoughts on “Kikskage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *