Hasselnøddetærte

Hasselnøddetærte

Share with:


Denne hasselnøddetærte har jeg spist igennem hele min barndom, dog uden tærtebunden. Min mor lavede som regel denne hasselnøddetærte ved festlige lejligheder eller når der kom gæster. Den er nem at lave og i min mors version skal der kun bruges 3 ingredienser; hasselnødder, sukker og æg. Hun kom simpelthen blandingen i en smurt tærteform og bagte den i ovnen. Så brugte man blot en ske til at skrabe tærten op af fadet og spiste den med kold creme fraiche til… det smagte bare så godt!

Hasselnøddetærte

200 gram hasselnøddekerner
200 gram sukker
3 æg

Hasselnødderne hakkes fint. Pisk æg og sukker hvidt, skummende og cremet. Vend nødderne i. Kom blandingen i en tærteform (26-28 cm) og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i 30-35 minutter.

Lad tærten køle af inden den serveres med iskold creme fraiche og en god kop kaffe.

Hvis du vil lave den som jeg har her, med en sød tærtebund, så lav en mørdej, f.eks. denne fra Bagt Chokoladetærte

For en tærteform på 28 cm (smurt og drysset med sukker) med den udrullede mørdej. Kom bagepapir ovenpå dejen og fyld op med kikærter, bønner eller lignende og forbag tærtebunden i 10-12 minutter ved 180 grader. Fjern bagepapiret og kikærterne, prik tærtebunden jævnt med en gaffel og giv den et par minutter mere i ovnen. Kom nu nøddeblandingen i den forbagte tærtebund og bag hele herligheden færdig i ca. 30 minutter. Nøddeblandingen hæver ret meget når tærten bages, men til trods for mine bange anelser, blev det hele altså i tærtebunden uden at rende over. 

Hasselnøddetærte


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *