Klistrede svinespyd med honning og rosmarin

Klistrede svinespyd med honning og rosmarin

Share with:


For en del år siden efterhånden, var jeg en trofast læser af Anne Larsens klumme og opskrifter i Alt For Damerne. Man må sige at vi da heldigvis er blevet meget klogere på vores behov for fedtstoffer, og i særdeleshed vores mindre behov for sukker, i forhold til Anne Larsen æraen. Derfor er det heller ikke mange opskrifter som jeg har taget med mig derfra, men disse klistrede svinespyd med honning og rosmarin er faktisk inspireret af en kyllingesandwich fra hendes kogebog. I opskriften kogte man simpelthen stykker af kyllingebryst på panden i en marinade som stille og roligt karamelliserede stykkerne. Problemet var blot at kyllingestykkerne herefter var så tørre, at de ikke var værd at spise. Derfor har jeg sidenhen benyttet mig af den mere fede udskæring fra gris – nemlig nakkefilet.

Klistrede svinespyd med honning og rosmarin

(2-3 pers.)

Ca. ½ kg nakkefilet
3 spsk honning
½ dl rødvinseddike eller balsamico
½ dl olivenolie
2 kviste frisk rosmarin
½-1 tsk røget paprika
Salt
Peber
5-6 grillspyd

Skær nakkefilet i nogle gode, store tern – ca. 2×2 cm. Rør honningen sammen med eddike og olivenolie. Skyl rosmarinen godt, pil nålene af stænglerne og hak nålene fint. Rør rosmarin, paprika, salt og peber i honningblandingen og vend nu kødet heri. Lad kødet marinere ca. ½ time. Sæt herefter kødet på spydene.

Varm en god, stor pande op og læg spydene på. Hæld marinaden henover og lad nu spydene simre i marinaden ved jævn varme. De skal simre i ca. 30 minutter. Marinaden koger ligeså stille ind omkring kødet og glaserer det. Vend af og til spydene og dryp også gerne den tykflydende “karamel”, som marinaden bliver til, henover spydene. Er panden ved at koge tør inden de 30 minutter er gået, så tilsæt blot lidt vand og lad kødet koger videre.

Til sidst har du de flotteste, glaserede grillspyd som er klistrede på den helt rigtige måde. Server grillspydene til en lækker salat, en bagt kartoffel eller lignede og drik gerne en kold øl til.

Vi serverede vores spyd med denne skønne tomatsalat som i sin enkelthed bestod af skivede tomater, talleggio ost, frisk oregano, olivenolie, salt og peber.



2 thoughts on “Klistrede svinespyd med honning og rosmarin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *